Classic Kabelboom Company

Waar u de draad kwijt bent pakken wij hem weer op 

Reproductie

Classic Kabelboom Company kan een exacte reproductie van uw originele kabelboom vervaardigen. De draden hebben dan de juiste kleur en dikte en zijn van hetzelfde materiaal. De buiten isolatie is van gelijk materiaal en zo is het totale uiterlijk daarmee ook identiek. De reproductie kan op verschillende manieren.


U heeft een oude kabelboom. U levert deze in en uw kabelboom wordt in onze werkplaats gereproduceerd. Daarna krijgt u uw nieuwe kabelboom compleet aangeleverd, eventueel met een montage instructie. De nieuwe kabelboom kan natuurlijk ook door ons in uw auto of motor worden gemonteerd. Als de originele connectors in een goede staat zijn kunt u besluiten deze te hergebruiken. Deze worden schoongemaakt en voorzien van nieuwe contacten. Als de connectors niet hergebruikt kunnen worden monteren we waar mogelijk nieuwe originele of goed lijkende exemplaren. Op deze manier van productie bent u gegarandeerd van een passende kabelboom die er volledig origineel uitziet.


U heeft geen oude kabelboom. Via documentatie/voorgaande projecten wordt gekeken welk type draad en isolatie er gebruikt moet worden. Dan wordt in onze werkplaats of op locatie aan de hand van een schema de kabelboom in de auto gemaakt. Op deze manier kunnen de draadlengtes en de plaatsen van de diverse aftakkingen worden bepaald. Daarna gaat de kabelboom uit de auto en wordt deze afgewerkt. Als tijdens de voorproductie alle elektrische componenten op of aan de auto aanwezig waren en daarmee de exacte lengtes bekend zijn worden de connectors gelijk gemonteerd. De connectors die worden gebruikt zijn nieuwe originele dan wel goed lijkende nieuwe. Zit u middenin een restauratie en is een locatie nog niet geheel duidelijk, b.v. van een dynamo weet u waar die zit maar de motor is nog niet gemonteerd, dan worden die draden/kabels langer gelaten. Deze kunnen als die delen wel aanwezig zijn op de gewenste lengte worden gemaakt en de connector worden gemonteerd. 


Voorbeeld. De bedrading van deze Porsche 911S uit 1969 was erg beschadigd en incompleet. De vorige eigenaar was met de restauratie begonnen en heeft de kabelboom destijds met een kniptang verwijderd. Toen de auto een paar jaar later als project werd aangeschaft door de huidige eigenaar ontbraken er veel delen. Op de foto's is te zien dat er bepaalde kabelboom delen met behulp van schema's eerst aan de auto zijn gemaakt. De overige delen konden aan de hand van het restant nagemaakt worden. Van een paar aftakkingen van dit restant zoals de deurschakelaars, was niet meer de exacte lengte te achterhalen omdat deze waren afgeknipt. Die lengtes zijn geschat tijdens de vervaardiging en na de montage van de nieuwe kabelboom in de auto op de juiste lengte gemaakt.Middenkabelboom naar achteren passen.


Zekeringskast aangesloten.


Hoofdkabelboom achter dashboard.


Motorruimte kabelboom.


Schakelaar binnenverlichting.


Bedrading voor verlichting, alarmknipperlichten en contactslot.


Bedrading voor meters dashboard.


Radio kabelboom.