Classic Kabelboom Company

Waar u de draad kwijt bent pakken wij hem weer op 

Reproductie

Classic Kabelboom Company kan voor u een reproductie van uw originele oude kabelboom vervaardigen. We streven ernaar om het origineel zo dicht mogelijk te benaderen qua uiterlijk en functie. De draden die we gebruiken hebben bijvoorbeeld de juiste kleur en dikte en zijn van hetzelfde materiaal wat de fabrikant destijds ook gebruikt heeft. De isolatie om uw nieuwe kabelboom is van vergelijkbaar materiaal en daarmee wordt het totale uiterlijk van uw nieuwe reproductie exact zoals uw oude er destijds nieuw heeft uit gezien. Een reproductie kan op verschillende manieren.


U heeft een oude kabelboom. U levert deze in en de oude kabelboom wordt in onze werkplaats gereproduceerd. Als deze gereed is krijgt u uw nieuwe kabelboom aangeleverd samen met het oude restant en eventueel met een elektrisch schema om het aansluiten wat makkelijker te maken. De nieuwe kabelboom kan natuurlijk ook door ons in uw auto of motor worden gemonteerd. Als de originele connectors van de oude kabelboom in een goede staat zijn dan kunnen we deze hergebruiken. Het plastic deel wordt schoongemaakt en voorzien van nieuwe contacten. Dit geniet de voorkeur want vaak zijn nieuwe vervangende exemplaren reproducties die niet goed passen of ze zijn van een veel mindere kwaliteit plastic. Als uw connectors niet hergebruikt kunnen worden monteren we waar mogelijk nieuwe originele, gebruikte originele of goed lijkende niet originele nieuwe exemplaren. Door deze manier van productie, een rechtstreekse kopie van de kabelboom die daadwerkelijk in uw auto of motor gemonteerd heeft gezeten, bent u gegarandeerd van een passende kabelboom in de juiste uitvoering met de juiste connectors.


U heeft geen oude kabelboom. Aan de hand van documentatie/voorgaande projecten wordt er bepaald welk type draad en isolatie er gebruikt moet worden. U brengt uw auto of motor en dan wordt in onze werkplaats aan de hand van een schema de nieuwe kabelboom met de juiste dikte draden in de juiste draadkleur in de auto gemaakt en gepast. Alle elektrische onderdelen moeten gemonteerd of aanwezig zijn. Op deze manier kunnen de draadlengtes en de plaats van de diverse aftakkingen worden bepaald. Daarna gaat de kabelboom uit de auto en wordt deze verder afgewerkt. De connectors die worden gebruikt zijn nieuwe originele, gebruikte originele of goed lijkende niet originele nieuwe exemplaren. Zit u middenin een restauratie en is een locatie nog niet geheel duidelijk, b.v. van een dynamo weet u waar die zit maar de motor is nog niet gemonteerd, dan kunnen die draden/kabels wat langer gelaten worden en later als die delen wel aanwezig of gemonteerd zijn op de gewenste lengte worden gemaakt.  


Het is mogelijk om wijzigingen mee te nemen in uw nieuwe reproductie kabelboom. Wijzigingen voeren we "in stijl" uit. D.w.z. eventueel extra toegevoegde bedrading of aftakkingen zijn uiterlijk gelijk aan het origineel zodat deze wijzigingen originele delen lijken en niet opvallen. Extra bedrading voor bijvoorbeeld extra verlichting, alarmknipperlichten, een elektrische koelventilator, een radio of bedrading voor een modernere dynamo of ontsteking nemen we mee in uw nieuwe kabelboom zodat er voor deze extra's later niet opnieuw losse bedrading hoeft te worden aangelegd in de auto. We kunnen de kabelboom voorbereiden voor een alarm of startonderbreker zodat bij de inbouw daarvan er niet in de nieuwe kabelboom hoeft te worden geknipt en geplakt. Bedrading voor bijvoorbeeld een LPG installatie kunnen we in dezelfde stijl maken als de originele kabelboom. Dit soort losse toevoegingen vallen dan minder op in de motorruimte.

In een enkel geval kunnen of moeten we het origineel wijzigen en gebruiken we moderne relais die we uit het zicht onder het dashboard plaatsen. Het kan zijn dat bepaalde zeldzame originele schakelaars niet meer te verkrijgen zijn en dat de aanwezige te slecht zijn om betrouwbaar te kunnen functioneren. Een oude verlichtingschakelaar zet dan na een modificatie van de kabelboom de rest van zijn leven alleen een relais aan en uit en het relais daadwerkelijk de verlichting aan en uit. Op deze manier blijft uw dashboard origineel met de oude schakelaars en blijft uw nieuwe elektrische systeem vrij van storingen.Middenkabelboom naar achteren passen.


Zekeringskast aangesloten.


Hoofdkabelboom achter dashboard.


Motorruimte kabelboom.


Schakelaar binnenverlichting.


Bedrading voor verlichting, alarmknipperlichten en contactslot.


Bedrading voor meters dashboard.


Radio kabelboom.