Classic Kabelboom Company

Waar u de draad kwijt bent pakken wij hem weer op 

Materialen

Classic Kabelboom Company kan uw kabelboom vervaardigen of repareren met verschillende soorten draad en buiten isolatie. Zo origineel mogelijk door middel van het type draad dat origineel voor uw auto ook gebruikt werd of met draad voorzien van een modernere isolatie. Het vroeger veel gebruikte pvc draad is in vele originele kleuren en diktes leverbaar. Dit draad heeft net als toen een dikke isolatie en is ook leverbaar met een extra gevlochten stoffen isolatie. Een modernere variant draad is het zogenaamde thin wall. Dit is draad met een dunnere isolatie en ook leverbaar in vele originele kleuren en diktes.


Als originaliteit de boventoon voert gebruiken we bijna altijd pvc draad. Soms is een combinatie van beide toepasbaar. Als u bijvoorbeeld van plan bent lampen met een hoger wattage te gaan gebruiken in uw auto of een dynamo met een grotere capaciteit, dan kunnen die specifieke draden voor de verlichting of laadstroom een thin wall worden. De kern is dan dikker voor een hogere maximum toelaatbare stroomsterkte maar door de dunnere isolatie blijft de buiten diameter van uw kabelboom gelijk aan het origineel.


Voor de custom made kabelbomen wordt bijna altijd voor thin wall draad gekozen. De kabelboom blijft daardoor dunner in diameter, lichter van gewicht en makkelijker in te bouwen. De thin wall isolatie is slijt vaster en is tevens de laatste 20 jaar de standaard in hedendaagse auto's.


Het type en kleur kabelboom buiten isolatie is er in veel soorten en maten. De meest voorkomende zijn tape, pvc hoes of een stoffen gevlochten isolatie. Classic Kabelboom Company kan uw kabelboom voorzien van deze soorten isolatie in diverse kleuren of van een isolatie van uw keuze.


Pvc of Thinwall rechte kleur codering.


Pvc of Thinwall spiraal kleur codering.


Pvc draad met gevlochten katoen.


Gevlochten isolatie afwerking.


Pvc niet plakkende tape afwerking.


Pvc hoes afwerking.


Plastic ribbel isolatie.


Gevlochten pvc isolatie.